Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
papryka czerwona 2 szt
cebula 3 szt
groszek konserwowy 1 puszka
pieprz do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej do smażenia
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso pokroić w drobne paseczki i mocno zrumienić na rozgrzanym oleju, przyprawić. Mięso przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, lekko podsmażyć i dodać pod koniec duszenia do mięsa, kiedy składniki będą miekkie dodać fasole i groszek wraz z zalewą z puszek, jesli zbyt geste dolac wody i zaciągnąc zawiesiną z mąki i wody. Doprawić koncentratem i przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 24.03.2012 17:39
smaczna zupa
Wacław 27.11.2011 20:34
cos co lubię !
Monika111 24.11.2011 22:01
lubie taką! :)
Emilia22 24.11.2011 17:59
aż zgłodniałam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak