Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z ziołowym majonezem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki duże 700 g
Liść laurowy suszony Prymat
majonez
oliwa 100 ml
pieprz
sól
marynata
szalotka
czosnek 2 ząbki
limonka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z ziołowym majonezem

Krewetki myjemy i suszymy , szalotkę posiekać a ząbki czosnku zmiażdżyć , limonki umyć przekroić wyjmij miąższ a połówki zachowaj z miąższu wyciśnij sok połowę wymieszaj z szalotkami , czosnkiem, kminkiem i oliwą . Marynatą polej krewetki i wstaw na 2 godziny do lodówki a w tym czasie przygotuj szpadki do szaszłyków , opłucz liście laurowe rozgrzej grill i nabijaj krewetki przekładając liśćmi i piecz na średnim ruszcie . Majonez zaś wymieszaj z pozostałym sokiem i bazylią dopraw do smaku solą , pieprzem , przełóż do wydrążonych limonek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 06.12.2012 14:54
ekstra pomysł
babcia
babcia 06.12.2012 14:54
ekstra pomysł
ronald88 25.11.2011 09:38
super
Katarzyna/kate1980 24.11.2011 20:17
uwielbiam krewetki na pewno wypróbuję przepis
aginaa 24.11.2011 17:38
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak