Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pod Cebulową pierzynką:P

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupa cebulowa 1 paczka
śmietana kremowa 30% lub 36% 2 szklanki
śmietana słodka 2 szklanki 18%
sól do smaku
pieprz do smaku
karkówka 4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pod Cebulową pierzynką:P

Karkówkę dobrze rozbić. Blachę do ciasta lekko posolić i popieprzyć.
Ułożyć na niej karkówkę jedną obok drugiej.
Śmietanę 36% i 18% wymieszać i wsypać do nich zupę cebulową.
Zalać karkówki tak by były całe zakryte ( w razie czego można dodać śmietane 36%).
Blachę wstawić do piekarnika na 1 godz. w temp. 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adagio 20.12.2011 09:43
zrobię dziś na obiad
adagio 20.12.2011 09:43
zrobię dziś na obiad
Wojt@s
Wojt@s 26.11.2011 00:42
super
gosia47-47 24.11.2011 15:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak