Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Egzotyczne ciasto z brzoskwiniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mleko 2 szkl
budyń waniliowy 3 opakowania
brzoskwinie w puszce 1 puszka
mąka tortowa 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
Ciasto: 5 szt
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Egzotyczne ciasto z brzoskwiniami

Jajka miksujemy wraz z cukrem na puszysty krem. Następnie do zmiksowanych jajek dodajemy mąkę tortową, ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz kakao. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy 30 minut. Gdy biszkopt będzie upieczony, odstawiamy go do wystudzenia. Po wystudzeniu przekrawamy na pół. W międzyczasie przygotowujemy krem. Budynie rozprowadzamy w niewielkiej ilości mleka, resztę mleka zagotowujemy. Na wrzące mleko wlewamy budynie i gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Miękką margarynę ucieramy na puch. Porcjami dodajemy do niej ostudzony budyń, całość dokładnie miksujemy na gładki krem. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w plasterki. Jedną częścią biszkoptu smarujemy kremem budyniowym, wykładamy brzoskwinie, przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch ciasta dekorujemy wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 02.06.2012 22:19
super
sara1 12.05.2012 10:42
apetycznie wygląda i tak też pewnie smakuje
Wojt@s
Wojt@s 07.02.2012 16:04
extra
Andzia1977
Andzia1977 06.02.2012 23:31
pyszotka
maciek7 14.12.2011 19:32
pycha
agnieszka137 24.11.2011 15:51
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak