Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorzkie brownie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6
cukier 100 g
mąka 300 g
margaryna 250 g
czekolada gorzka 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorzkie brownie

Rozpuścić masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami.Blachę z piekarnika lub inna dużą, wyłożyć pergaminem i wylać ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec ok.20 minut.
Ostudzone pokroić na kwadraty, ew oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 30.12.2011 13:11
dobre
Agnieszka_B 19.12.2011 10:58
Zapowiada się pysznie:)
bami 16.12.2011 16:09
Mniam :)
anna186 10.12.2011 18:52
pyszny
Aida 24.11.2011 23:28
fajne, bo szybkie i dużo :) ale ja jednak wolę słodkie ;)
Ewa6274879 24.11.2011 14:30
kusząco pyszne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak