Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijany makowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
jaja 2 szt
cukier 2 łyżki
margaryna 1/2 kostki
drożdże 5 dag
mleko 1/2 szkl
masa makowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijany makowiec

Zarobić drożdże i poczekać aż wyrosną. Przesiać mąkę, dodać jaja, wlać rozstopioną margarynę, a także drożdże, wyrobić ciasto i włożyć do wody na ok. 1 godz. Ciasto podzielić na pół i rozwałkować posmarować masą i zwinąć w rulon. Piec w temp 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 21.01.2013 21:23
dawno nie jadłam
Angelika10 30.10.2012 00:59
pyszny
sara1 13.10.2012 09:04
pysznie wygląda
maciek7 22.04.2012 20:03
super
Kas2 05.02.2012 09:37
apetyczny!
mela251
mela251 13.01.2012 17:27
świetny muszę wypróbować
ronald88 14.12.2011 13:03
super
ronald88 14.12.2011 13:03
super
monikaana 03.12.2011 19:59
ten zapach drożdży, świetnie smakuje
misia53 27.11.2011 15:03
taki drożdzowy najlepiej mi smakuje
Wacław 24.11.2011 17:44
pycha,cos dla mnie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak