Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka z wkładką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dkg
marchew 2 szt
ziemniaki 5 szt
kiełbaski 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
zilee angielskie 4 szt
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
groch 25 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka z wkładką

Groch moczymy na noc. Wrzucamy do garna z wodą, wędzonym boczkiem, liściem laurowym i zielem angielskim, solimy i gotujemy. Gdy jest prawie miękki , wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i gotujemy do miękkości. Osobno na patelni podsmażamy pokrojone w plastry kiełbaski, wrzucamy na końcu do grochówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.08.2013 11:12
moja ulubiona zupa,zamiast ziemniaków dajemy makaron
m1monika 09.04.2013 09:27
smaczna zupka :-)
Olaa 25.11.2011 08:39
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak