Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka biało-czarna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 10 dag
cukier 12 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżki
kakao 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka biało-czarna

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenie. Masło ucieramy i dodajemy powoli po jednym żółtku, a następnie cukier i cukier waniliowy. Utartą masę łączymy z pianą ubitą z białek, mąką i proszkiem do pieczenia. Lekko mieszamy. 2/3 ciasta wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Pozostałą część mieszamy z kakao i kładziemy na wierz jasnego ciasta. Pieczemy ok 40 min w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 21.07.2012 14:28
Lubię taka :)
smakoszek 04.06.2012 17:34
świetna
Emiliozo 17.02.2012 07:50
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak