Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z ziemniaków

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka 1/2 szklanki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
sól
pieprz
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z ziemniaków

Zimne ziemniaki skręcić przez maszynkę, wymieszać z żółtkami jajek, dodać mąkę wymieszaną z sodą, dokładnie wymieszać na koniec doprawić do smaku i połączyć z ubitą piana z białek. Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i kłaść łyżką porcję ciasta formując placuszki, smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Podawać gorące polane sosem i z dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 29.08.2013 11:55
pysznie wyglądają:)
IZABELA29 07.10.2012 10:27
luie takie robić gdy ziemniaki zostaną z obiadu ..
cukiereczek 20.07.2012 08:02
lubię
eduszo
eduszo 27.11.2011 16:17
Bardzo fajne i musi być smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak