Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa pomidorowa z kozim serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koziego sera 50 g
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1/2 szt
koncentratu Pudliszki 3 łyżeczki
krojonych pomidorków konserwow 400 g
oliwa 1 łyżka
bazylia świeża 3 gałązki
pieprz świeżo mielony 1 szczypta
bulion drobiowy 6 łyżek
pomidory suszone 1/2 z bazylią
tortilla 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 (prowansalska)

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa pomidorowa z kozim serem

W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla. Smażymy około 5 minut. Czosnek wyciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli razem z pomidorami konserwowymi. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami i zalewamy 6 łyżkami bulionu. Zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem. Listki bazylii drobno siekamy i dodajemy do zupy . Zostawiamy na małym ogniu ( nie doprowadzamy do wrzenia) ,po czym blendujemy. Do zmiksowanej zupy dodajemy pokruszone kawałki sera koziego.

Placek tortilla kroimy na trójkąty, które grillujemy na patelni grillowej bez tłuszczu.

Zupę przelewamy do miseczek i podajemy z trójkątami tortilli.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 15.09.2016 13:25
Pzrepyszności!!!
ronald88 09.12.2011 16:33
super
Jolanta40 24.11.2011 10:18
dziękuję :)
Ewa104 24.11.2011 10:08
Piękna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak