Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z gęsi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sadła z gęsi 30 dkg
słonina 15 dkg
jabłko duże
majeranek
czosnek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z gęsi

Tłuszcz pokroić na kawałki, stopić i odsunąć skwarki. Słoninę pokroić w kostkę, stopić, dodać pokrojoną cebulkę i podsmażyć. Jabłko zetrzeć na tarce i dodać do stopionej słoniny i tłuszczu z gęsi. Przyprawić do smaku i jeszcze chwilkę podsmażyć, ostudzić i przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.09.2012 15:51
ciekawy przepis
Ela15 18.08.2012 13:37
ciekawe jak smakuje
IKrakowianka 21.07.2012 20:08
super
Aneta41 06.03.2012 18:33
gęsi smalec najlepszy
Justyna Jussstiii 20.12.2011 09:19
super
Cynowa_Beata 15.12.2011 09:41
Zazwyczaj przygotowuje smalec klasyczne, ale mam dobry dostęp do gęsiego sadła ,tylko jak na razie służyło mi ono jedynie do konserwacji skóry.
MAR3STA 04.12.2011 18:02
z gęsi nie próbowałam
Monika193
Monika193 03.12.2011 23:07
domowy najlepszy
Wafelek2601 30.11.2011 06:02
uwielbiam smalec domowej roboty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak