Ziemniaki smażone z boczkiem z

Ziemniaki smażone z boczkiem z

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • wędzony boczek

    10 dag
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • przyprawa do ziemniaków

    2-3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, lekko posolić i na chwilę odstawić. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Skwarki wyjąć i odłożyć, a na gorącym tłuszczu usmażyć ziemniaki. Gdy będą rumiane, pod koniec smażenia, posypać przyprawą do ziemniaków Prymat oraz skwarkami i starannie wymieszać przez potrząsanie naczyniem. Podawać jako dodatek do dań z mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

15.02.2011 23:44
tradycyjne

szajba2

30.01.2011 15:01
bardzo lubię

Tika4444

03.11.2010 08:21
fajny przepis

berys18

02.11.2010 07:30
super - proste i pyszne

rakow2

18.10.2010 15:40
pewniak

Barbara55

15.09.2010 15:37
super bardzo lubię takie wersje pieczone, smażone ziemniaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat