Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso
połówka piersi z kurczaka 1 sztuka
przyprawa kebab- gyros Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
sól
pieczarki 20 dkg
oliwa
Sałatka:
sałata kilka liści
rzodkiew 1 pęczek
ogórek zielony 0,5 sztuki
pomidor 1 sztuka
cebula 0,5 sztuki
śmietana
DODATKOWO:
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami

Sałatę, rzodkiewkę, ogórka i pomidora myjemy a następnie kroimy. Cebulę kroimy w półtalarki i dorzucamy do pokrojonych warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy śmietanę i odstawiamy do lodówki.
Pieczarki płuczemy, kroimy i dusimy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu.
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miseczki, posypujemy pieprzem, solą, przyprawą kebab-gyros, papryką słodką mielona i wcieramy rękoma w mięso. Smażymy kilka minut mięso na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 12.12.2011 12:20
Niesamowicie smakowite! Aż ślina cieknie! :)
Justyna Jussstiii 10.12.2011 13:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak