Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebula w oliwie z oliwek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź solony 1,5 kg
cebula 90 dkg
cytryna 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebula w oliwie z oliwek

Śledzie wstawić do wody i moczyć conajmniej 3 godziny. Cebule obieramy i kroimy w półtalarki a śledzie na mniejsze kawałki. W naczyniu w którym chcemy przygotować śledzie układamy z nich warstwę a następnie skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny, dokładamy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i warstwę cebuli. Podlewamy odrobiną oliwy. Ponawiamy warstwy aż do wyczerpania składników. Po ułożeniu wszystkiego podlewamy oliwą z oliwek, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak