Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 12 łyżek
cukier 6 łyżek
koncentrat pomidorowy 2 słoiczki (małe)
cebula 90 dkg
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
natka pietruszki suszona
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa
śledzie 1,5 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą

Śledzie płuczemy (najlepiej kilka razy). Cebulę siekamy w cieniutkie półtalar ki i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Dodajemy cukier i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy ocen, koncentrat i przyprawy. Mieszamy i dusimy kilka minut. Na koniec dodajemy gorczycę i zdejmujemy z ognia. Studzimy. Pokrojone na niewielkie kawałki śledzie przekładamy warstwami z przygotowanym sosem. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 24.11.2011 08:58
Nie jestem amatorem śledzi, ale te wygladają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak