Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajek i orzeszków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
jabłka 2 szt
pistacje 100 g
orzechy włoskie wg uznania
majonez tradycyjny 1/2 szkl
śmietana kwaśna 4 łyżki
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajek i orzeszków

Jajka ostudzić, obrać i posiekać. Cebulki pokroić w piórka, posiekane orzechy i pistacje uprażyć na złoto na suchej patelni. Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z sosem majonezowo-śmietanowym, przyprawić do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 11.10.2013 17:43
bardzo fajna
Dorota37 23.08.2013 19:46
fajna salatka
gosia56 14.06.2013 11:56
napewno pyszne
Jodaj 29.11.2012 13:13
fajna :)
Anna152 25.03.2012 09:14
super
Krystyna32 26.11.2011 22:53
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak