Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
jabłko 1
chrzan 1 łyżka
śmietana
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone na ostro

Buraki dokładnie myjemy, zalewamy zimna woda i gotujemy je do miękkości. Z ostudzonych buraczków zdejmujemy skórkę i ścieramy na grubych oczkach, jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o tej samej wielkości. Dodajemy do tego chrzan oraz smietanę, pieprz i sól do smaku. wszystko dokładnie mieszamy i podajemy jako surówke do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 17.10.2012 11:00
lubię buraczki
MAR3STA 17.12.2011 17:44
super
misia53 25.11.2011 21:18
Hmmm.... niby robię tak ale inaczej a więc pozmieniam .... swietnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak