Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka chlebowo jajeczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6 sztuk
szynka gotowana 30 dag
cebula 1 sztuka
chleb 4 kawałki
starty ser 10 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 6 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka chlebowo jajeczna

Pieczarki oczyścić, pokroić na 4części. Szynke pokroić w kostkę, cebule również.Podsmażyć wszystko na oleju doprawiająć do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i schłodzić.Rozbić jajka w misce doprawić,pokroić chleb w dużą kostke 2cm x 2cm, wrzucić do jajek by nasiąkneły. Do naczynia żaroodpornego wlać jajka wraz z chlebem tak by zakrywały szynkę itd. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 50minut. Pod koniec pieczenia posypać serem.
Naczynie żaroodporne musi być odkryte!!!
Poczekać aż lekko przestygnie i można jeść. Smakuje znakomicie z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.11.2011 14:16
no fajna!
Natalia40 23.11.2011 22:14
Takiej nie jadlam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak