Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe filety z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4
pomidorki koktajlowe 4 gałązki
rozmaryn 2 gałązki
marynata
musztarda 1 łyżka
miód 2 łyżki
natka pietruszki
olej 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe filety z kurczaka

Najpierw łączymy musztardę , miód , sól, pieprz olej i posiekana natkę i robimy marynatę . Zanurzamy mięso w tej marynacie i odstawiamy na 2 godziny . Następnie grillujemy kurczaka z każdej strony od czasu do czasu smarujemy marynatą mięsko . Pomidorki umyte i osuszone ale nie odrywane z gałązek polewamy te pomidorki olejem i pieczemy na aluminiowych tackach razem z tymi gałązkami rozmarynu przez 10 minut , upieczone już kawałki mięsa nabijamy na patyczki i układamy na upieczonych pomidorkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.08.2013 12:20
pyszne mięsko
aisza1 21.03.2013 06:18
musi być smaczne
annagebalska 05.09.2012 10:00
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak