Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka mięsne - niebo w gębie :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1 łyżeczka
woda 100 ml
sól
pieprz
oliwa
cebula 1 szt
żeberka
tymianek 1 (suszony)
ketchup 4 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka mięsne - niebo w gębie :)

Żeberka obsmażyć na oliwie (z każdej strony ok 3 minuty) aby były lekko rumiane. W tym czasie w garnuszku wymieszać ketchup, miód i przyprawy - dolać gorącą wodę i dobrze wymieszać.
Do torebki do pieczenia włożyć pokrojoną w piórka cebulę i obsmażone żeberka, zalać przygotowanym sosem oraz sosikiem który wytowrzył się podczas obsmażania żeberek (to w nim zawarty jest ten niepowtarzalny smak żeberek).
Spiąć torebkę klipsem i przełożyć na blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i dusić ok 30 - 40 minut w temp. 180 stopni.
Po ok. 15 minutach duszenia torebkę rozpiąć i zapiekać dalej.
Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak