Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z ogniska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól
cebula 1
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z ogniska

Niezbyt wielkie ziemniaki myjemy dokładnie, wycieramy i wrzucamy do ogniska lub gorącego popiołu. Ziemniaki powinny sie piec od 30-50 minut w zależnosci od temperetury jak równiez wielkosci. Upieczone ziemniaki przecinamy na pół, robimy male wgłębienie do którego wkladamy troche masla i pokrojona w kostke świeżą cebulkę. Solimy do smaku ijemy. Najlepiej wybierac łyzeczką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 26.11.2012 18:24
ajjj rozpaliłoby się ognisko i poczuło ten klimat... :) a ziemniaczki - pycha!
Kuchareczka2 26.10.2012 18:23
super
Katarzyna59 22.05.2012 20:46
nie ma to jak pieczony ziemniaczek
zbysio 15.02.2012 21:30
ooooooooooooooooo
Magdalena/26Mooi 01.12.2011 16:08
lubie takie
Mysiunia 25.11.2011 16:44
są pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak