Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo do słoików

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula 3 szt
olej 4 łyżki
cukier 3 łyżki
sól do smaku
papryka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo do słoików

Paprykę pokroić w krótkie paski. Z pomidorów usunąć skórkę i pokroić na ćwiartki, cebulę pokroić w plastry. Podsmażamy cebulę. Do garnka wsypujemy gotową cebulę, dodajemy paprykę i pomidory oraz przyprawy: olej, cukier i sól. Dusimy ok 30 min. Gdy warzywa już będą miękkie wsadzamy je do słoików i pasteryzujemy ok 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta2604 07.10.2013 15:08
bardzo fajne
cooleczka 10.12.2012 22:39
moja teściowa robi takie, tylko że z kiełbasą, ale nigdy nie stało dłużej niż miesiąc ;)
cooleczka 10.12.2012 22:39
moja teściowa robi takie, tylko że z kiełbasą, ale nigdy nie stało dłużej niż miesiąc ;)
cooleczka 10.12.2012 22:39
moja teściowa robi takie, tylko że z kiełbasą, ale nigdy nie stało dłużej niż miesiąc ;)
Stenka 21.07.2012 21:53
mnie brakuje kabaczka albo cukini
gottrina 08.02.2012 18:18
Kiełbasę można dodać oczywiście ale to jest leczo do słoików i taka kiełbasa w słoiku jak bedzie stala np całą zimę to może się zepsuć
Izabela/bella81 07.01.2012 00:08
a ja bym dodała jeszcze kiełbaski:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak