Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 400 g
cebula biała 50 g
śmietana 12% 100 g
Musztarda sarepska Prymat 20 g
sól do smaku
cukier do smaku
koperek
natka pietruszki
szczypiorek usiekany
jabłko kwaśne 100 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej

Poszatkowaną kapustę wymieszać ze startym na tarce jabłkiem. Przyprawiamy całość solą, cukrem. Zalewamy sosem przygotowanym ze śmietany i musztardy. Gotową surówkę posypujemy koperkiem, natką pietruszki i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak