Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

syrop pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

syrop cukrowy 250 ml
pomarańcze 4 szt
esencja z płatków nagietka 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: syrop pomarańczowy

syrop przyrządza się tak samo jak z cytryn można go podbarwić na kolor pomarańczowy wywarem suszonego kwiatu nagietka sporą łyżkę suszonych płatków nagietka zaparzyć wodą i odparować aż pozostanie 2 łyżki pomarańczowego płynu przecedzić i wlać do syropu pod koniec gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak