Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z twarogu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 35 dag
twaróg 1/2 kg
śmietana 1/3 szkl
masło trochę
jaja 4 sztuki
tłuszcz 4 łyżeczki
mąka 5 łyżek
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z twarogu

Twaróg zemleć w maszynce razem z ugotowanymi uprzednio ziemniakami. Dodać śmietanę, masło, żółtka, trochę cukru - ucierać. Ubić pianę z białek i ostrożnie mieszając, dosypywać mąkę. Masę kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć nie rumieniąc. Podawać polane śmietaną i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak