Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja faszerowane śledziem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cebula 20 g
tłuszcz 20 g
masło trochę
śledź 1 sztuka
chleb czerstwy 150 g
mleko 1/2 szkl
chleb 10 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: jaja faszerowane śledziem

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, ostrożnie przekrajać wzdłuż na pół, wybrać żółtka, białka odłożyć w połówkach. Drobno posiekaną cebulę lekko zrumienić na tłuszczu Opłukać, namoczyć, sprawić i posiekać śledzia. Żółtka, namoczony chleb i cebulę zemleć, wymieszać razem. Nałożyć to nadzienie do białek, nadając połówkom kształt całego jaja Białko nieco ściąć z podstawy, aby jajo pewnie stało. Na chlebie układać jaja, przybrać sezonowymi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak