Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młody zielony groszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek 75 dag
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pietruszka pęczek
masło 5 dag
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: młody zielony groszek

Groszek ugotować w osolonej wodzie z cukrem. Przyrządzić jasną zasmażkę i dodać do niej drobno posiekaną zieloną pietruszkę, zalać wywarem, w którym gotował się groszek, wymieszać wszystko z groszkiem, zagotować i przyprawić do smaku solą. Jarzyna musi być zawiesista, dlatego nie należy zużyć całego wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak