Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy z truflą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 2
śmietanka kremowa 200 ml
serek mascarpone 500 g
cukier puder 4 łyżki
aromat rumowy kilka kropli
posypka czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy z truflą

Najpierw połamać 2 czekolady na mniejsze kawałki i od razu wrzucić do rondelka i to zalewamy 50 ml kremówki wstawiamy na mały ogień i podgrzewamy mieszając i czekamy aż się rozpuści . A pozostałą śmietankę ubijamy z cukrem pudrem . Mascarpone łączymy z rozpuszczoną czekoladą , zostaw sobie 2 łyżki tej masy do przygotowania trufli , do mascarpone z czekoladą dodaj bitą śmietanę i aromat wymieszaj i wstaw do lodówki na 60 minut , kiedy czekolada zgęstnieje uformuj 4 trufle i obtocz w czekoladowej posypce i włóż do lodówki . Mus przełóż do rękawa piekarniczego i wyciśnij do miseczek i udekoruj truflą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 29.01.2014 07:53
smaczny deser
babcia
babcia 30.12.2012 00:33
lubię
babcia
babcia 30.12.2012 00:33
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak