Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 kg
kminek szczypta
boczek 10 dag
smalec trochę
czosnek 1 ząbek
papryka mielona trochę
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 1/2 szkl
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta ze śmietaną

Kapustę pokroić w paski o grubości palca, umyć i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kminku. Boczek wędzony pokroić w kostkę i ¦usmażyć na patelni, wyjąć skwarki. Do powstałego tłuszczu dodać smalec wieprzowy i na tym tłuszczu podsmażyć mąkę, dodać posiekaną cebulę, roztarty ząbek czosnku i mieloną paprykę, zalać wszystko odrobiną wody i dodać kapustę. Kwaśną śmietanę wymieszać z pieprzem i skwarkami i zalać nią kapustę, jeszcze raz zagotować i gorącą potrawę podać na stół

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak