Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parowka cienka 1 szt
pieczarki 2 średnie
jaja 2 szt
GORGONZOLA dag
sól
pieprz
masło klarowane 1 łyżka
makaron ryżowy 10 (z tapioką)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, podsmażamy na maśle klarowanym.
Krok 1 - Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą foto
2
Dodajemy pokrojoną w talarki parówkę
Krok 2 - Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą foto
3
oraz przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedzony makaron ryżowy z tapioką.
Krok 3 - Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą foto
4
Wbijamy jajka, dodajemy pokrojoną w kostkę gorgonzolę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą foto
5
Dokładnie mieszamy do czasu aż jajko się zetnie.
Krok 5 - Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 23.11.2011 13:14
super
Weronika_eM 23.11.2011 12:55
mniam mniam
Sroczka 23.11.2011 09:50
lubię taki
ziutula
ziutula 23.11.2011 08:29
dla mnie dobre ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak