Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z suszonych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone
ziemniak
marchew
natka pietruszki
śmietana 12%
cebula
masło klarowane
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z suszonych grzybów

Kroki postępowania

1
Grzyby dokładnie płuczemy, zalewamy zimną wodą (około 3 szklankami) i odstawiamy na godzinę, po czym gotujemy do miękkości (pod koniec gotowania lekko solimy). Większe kawałki grzybów kroimy w paseczki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
Krok 1 - Zupa z suszonych grzybów foto
2
Marchew obieramy i nożykiem do dekoracji warzyw na całej jej dlugości wycinamy rowki, a następnie kroimy w talarki i dodajemy do wywaru.
Krok 2 - Zupa z suszonych grzybów foto
3
Cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na maśle i następnie dodajemy do pozostalych składników.
Krok 3 - Zupa z suszonych grzybów foto
4
Gdy warzywa będą miękkie, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Zupa z suszonych grzybów foto
5
Posypujemy natką pietruszki.
Krok 5 - Zupa z suszonych grzybów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.12.2015 19:52
Ile tych grzybów?
pacpaw 03.12.2011 11:47
a tutaj jak zwykle na bogato
Jarlin 23.11.2011 17:59
pyszna:)
kasiazur 23.11.2011 08:50
zupa grzybowa... najlepsza na wigilie jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak