Sos beszamelowy

Sos beszamelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/4 kostki
  • mąka

    2 duże łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • sól

    szczypta
  • cynamon

    odrobina
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztopić 1/4 kostki masła, dodać 2 łyżki mąki i zrobić zasmażkę. Zalać mlekiem cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki. Na końcu dosypać szczyptę soli i odrobinę cynamonu. Sos stosuje do musaki, lasagne i marchewki gotowanej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

07.12.2010 08:20
musi być pyszne

wojtek10_89

21.07.2010 09:27
ja nie dodaje cynamonu musze spróbowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat