Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska na parze z orzechami i sosem arrabiata

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
orzechy garść
sos arrabiata 1-2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska na parze z orzechami i sosem arrabiata

Kapustę oczyszczamy, szatkujemy dosyć drobno i gotujemy na parze ok 3 minuty.
Oprószamy solą.
Orzechy siekamy i dodajemy do kapusty.
Dodajemy sos i wszystko mieszamy.
Można podać z pieczywem chrupkim np z pestkami dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 23.11.2011 09:38
polecam - to ostatnio moje ulubione lekkie kolacje ;)
artur7 23.11.2011 03:19
ciekawy
1j1o1l1a1 23.11.2011 00:58
nie robiłam jeszcze tak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak