Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa owocowa z biszkoptami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
gruszki 3 szt
mleko 1 szkl
budyń śmietankowy 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczki
sok z cytryny 3 łyżki
Biszkopty 1 paczka
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa owocowa z biszkoptami

Banany obrać ze skórki. Jabłka i gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Owoce pokroić na kawałki, wlać litr wody i gotować do miękkości, zmiksować, dodać z cukier i sok z cytryny. Mleko wymieszać z budyniem, połączyć ze zmiksowanymi owocami, doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu około 3 minuty. Podawać z pokruszonymi biszkoptami, krakersami lub z naleśnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.12.2012 08:54
jeszcze nie próbowałam
IlonaAlbertos 29.08.2012 22:47
Nie robiłam takiej jeszcze.
barbara11561 10.03.2012 08:17
z biszkoptami jeszcze nie jadłam:)
alaaa 24.11.2011 12:18
ja też nie robię takich zup ,bardziej by mi to pasowało jako deser
Iwona51
Iwona51 23.11.2011 09:54
jeszcze takiej nie jadłam ciekawe jak smakuje
treonina 23.11.2011 08:23
ciekawe są te zupy owocowe, ale jakoś nie mam odwagi czegoś takiego zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak