Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody bakaliowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1/2 litra
jajko
żółtko jajek 2
cukier 1/2 szkl
Dodatki:
migdały 1 łyżka
orzech 1 łyżka
morele posiekane 1 łyżeczka
czekolada starta 1 łyżeczka
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
rodzynki 1 (posiekane)

Przepis i sposób przygotowania na: Lody bakaliowe

Śmietanę ubić na sztywno. Jajko i żółtka utrzeć z cukrem na parze i połączyć z ubitą śmietaną. Masę podzielić na 4 części. Jedną część połączyć z orzechami i migdałami, drugą z morelami i rodzynkami, trzecią z czekoladą a czwartą z kawą rozpuszczoną w małej ilości wody. Wszystkie masy dać osobno do pucharków i zamrozić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 24.09.2013 09:14
uwielbiam lody bakaliowe :-)
Dorian 04.09.2013 23:24
pyszny deser
IZABELA29 09.05.2013 08:57
warto je zrobić
RenataZ-et 19.08.2012 09:04
Uwielbiam
RenataZ-et 19.08.2012 09:04
Uwielbiam
Anna138 09.03.2012 22:07
super
IKrakowianka 21.12.2011 17:06
pychotka :)
Wafelek2601 15.12.2011 00:24
świetny deser
Monika193
Monika193 11.12.2011 14:58
super
Ewelina38 04.12.2011 11:42
takie lody są przepyszne, uwielbiam je i jadam na okrągło, nawet zimą :)
Wacław 30.11.2011 10:20
super !
Magula 23.11.2011 12:07
ciekawy przepis
zielonamorelka 22.11.2011 21:44
robiłam ale nie dodałam kawy o mi nie podpasowała dałam mieszankę orzechów,morele i rodzynki już bez czekolady były całkiem smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak