Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielencina 1 kg
fasola 60 dkg
cebula 2
pomidor 3
czosnek 3 ząbki
olej 1/2 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z fasolą

Umytą fasolę moczyć przez całą noc. Potem w tej wodzie ją gotować przez 15 min. i odcedzić. Mięso pokroić na kawałki i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i czosnek posiekać i zarumienić na tłuszczu. Dodać do podsmażonego mięsa. Pomidory pokroić na ćwiartki i wrzucić na patelnię. Mięso zalać wodą i dusić ok.60 min. Dodać fasolę do mięsa i dusić na wolnym ogniu ok.1,5 godz. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.03.2014 15:58
brzmi smacznie :)
caralajna 10.09.2013 09:22
smacznie :)
ben-ka 19.09.2012 08:40
lubię cielęcinę od czasu do czasu zjeść tylko mam problem z jej kupnem.
Ela15 18.08.2012 13:39
fajny przepis
RenataZ-et 11.05.2012 22:04
super
IKrakowianka 11.02.2012 00:38
świetny pomysł
junox 17.01.2012 20:16
super
smakoszek 03.01.2012 15:42
dawno nie jadłem cielęciny
Monika193
Monika193 22.12.2011 22:48
mniam
Wacław 26.11.2011 11:38
pyszny obiadek !
Kamila/kami007 25.11.2011 18:27
mniam
Wafelek2601 24.11.2011 10:58
uwielbiam cielęcinę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak