Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BURAKI DUSZONE W ŚMIETANIE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 sztuki
marchewka 2,5 sztuki
pietruszka 1,5 sztuki
śmietana 200 gram
mąka 1 łyżka
tłuszcz
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet winny 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: BURAKI DUSZONE W ŚMIETANIE

Obraną marchew, pietruszki oraz buraki pokroić na cienkie paski, włożyć do garnka z tłuszczem i dusić, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Do warzyw dodać liść laurowy, cukier, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Pod koniec dodać ocet i wymieszaną z mąką śmietanę, zagotować. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak