Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA CEBULOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 6 sztuk
mąka 1 łyżka
masło 60 gram
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzanki 6 sztuk
ser żółty 60 (twardy)

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA CEBULOWA

Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle do uzyskanie ciemno złotego koloru. Dodać mąkę, podrumienić, następnie dodać sól, pieprz oraz 1,5 litra wody. Całość gotować przez 20 minut na wolnym ogniu. Dodać śmietanę. Po rozlaniu w talerze posypać startym żółtym serem. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak