Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z ryby

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 1 szt
masło 1 łyżka
jajko 2 szt
seler 10 dag
sól 1 szczypta
gałka muszkatołowa Prymat 1/4 łyżeczki
filet z dorsza 60 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z ryby

60 dag filetów z dorsza, mintaja lub morszczuka opłukać i osuszyć, a następnie zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. 1 łyżkę masła utrzeć z 2 żółtkami, dodać 2 łyżki suszonej natki pietruszki Prymat i połączyć z masa rybna. 10 dag selera oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce z małymi otworami, dodać do masy rybnej, przyprawić solą, dodać ½ łyżeczki przyprawy do ryb Prymat oraz ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Prymat. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masa. Następnie uformować klops i obtoczyć w bułce tartej. Zawinąć w folię aluminiową, pozakłuwać widelcem i włożyć do brytfanny. Piec ok. 30 min. W piekarniku nagrzanym do temp. 190°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 07.03.2011 13:27
lubię ryby
Tika4444 07.02.2011 11:06
super przepis
szajba2 30.01.2011 15:01
bardzo lubię
berys18 29.01.2011 17:39
fajny przepis
Babciagramolka 25.12.2010 19:01
A nie dodajesz odrobiny boczku do masy rybnej ? Nie jest za suchy ?
rakow2
rakow2 18.10.2010 15:38
rybkę najlepiej złowić samemu
Barbara55 14.09.2010 13:55
fajny klops

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak