Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski gryczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
mąka gryczana 30 dag
jajko 4 sztuki
masło 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski gryczane

Pół szklanki mleka zmieszać z 30 dag mąki gryczanej razem zmieszać i wyrabiać papkę, następnie dodać do tego 4 jajka, łyżeczkę masła i sól do smaku, po czym dalej wyrabiać ciasto(ma być gęste). W garnku zagotować wodę gdy wrze wkładać do niej uformowane kluski. Na patelni podsmażyć boczek i cebulę gdy wysmażą się na złoty kolor polewamy nimi kluski.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 21.05.2012 08:29
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak