Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
cukier 3 łyżki
skórka cytrynowa
Polewa:
czekolada 5 dkg
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w czekoladzie

Gruszki obrać ze skórki, odciąć wierzchołki i wydrążyć środki. Zagotować pół litra wody z cukrem i skórką z cytryny. W syropie ugotować gruszki. Miękkie wyciągnąć i położyć na talerzyk. Czekoladę dać do garnuszka zalać mlekiem i włożyć do drugiego garnka z gorącą wodą. W przygotowanej polewie maczamy gruszki i odstawiamy, aby zastygły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.06.2013 17:17
palce lizać
RenataZ-et 22.05.2012 21:47
super
Wafelek2601 03.05.2012 00:10
rewelacja
jeta72 09.03.2012 19:13
dla mnie bomba!!!
kamyk 13.02.2012 18:54
ciekawy deser
Robert10 20.01.2012 13:51
rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak