Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z masą serową

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód:
Masa serowa
galaretka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z masą serową

Spód:
15 dag mielonych suchych wafli
10 dag białej czekolady
10 dag masła
Masa serowa:
1 kg sera białego w wiaderku
1/2 l śmietany kremówki
1 szklanka cukru
5 łyżeczek żelatyny
1 galaretka cytrynowa
dodatkowo owoce ja miałam pomelo
1 dowolna galaretka
wykonanie :
Stopić masło z białą czekoladą i wymieszać z suchymi waflami, masą wyłożyć dno dużej tortownicy wcześniej wyłożonej folią aluminiową, dokładnie ugnieść i wyrównać powierzchnię. Na zastygnięty spód wyłożyć całą masę serową i odstawić do zastygnięcia, kiedy masa zastygnie ułożyć owoce i zalać dowolną galaretka ja miałam agrestową. Masa serowa: Ser ucieramy z cukrem i dodajemy zimną, ale jeszcze płynną galaretkę rozpuszczoną razem z żelatyną w 1.1/2 szklanki wody, na koniec delikatnie połączyć z ubitą na sztywno śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 21.05.2012 17:10
Jak dla mnie rewelacja;) Chyba się do Ciebie wprowadzę:):)
paula902405 02.01.2012 14:24
świetnie wygląda, napewno wypróbuje
misia53 27.11.2011 17:51
bardzo ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak