Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki fasolowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dag
mleko 1/3 szklanki
cebule 2
jajko 2
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżeczek
majeranek 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki fasolowe

Fasolę zalać dużą ilością wody, odstawić na noc. Następnie odlać wodę, zalać fasolę czystą wodą, gotować, aż będzie miękka. Pod koniec gotowania posolić. Odcedzić, wodę zachować. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu. Ostudzoną fasolę i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i przyprawy, wyrobić. Formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej, smażyć kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak