Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe placuszki z makiem i solą morską

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 duze
jajko 1
mąka pszenna 1 czubata łyżka
mak ok łyżki
sól
pieprz
chilli
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (gruba)

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe placuszki z makiem i solą morską

Cebulę siekamy drobno (najlepiej w rozdrabniaczu),doprawiamy zwykłą solą, pieprzem i chilli i odstawiamy na chwilę by puściła soki.

Dodajemy jajko, mąkę i mak i dokładnie mieszamy.

Na papierze do pieczenia wykładamy łyżką cienki placuszki,posypujemy je ziarenkami soli morskiej i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy aż się przyrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.12.2013 08:28
muszą być smaczne
Fiffi 15.04.2012 20:42
bardzo pomysłowe
manaika 10.04.2012 11:06
świetne!
anna186 18.12.2011 22:28
zjadlabym :)
Małgorzata106 04.12.2011 20:13
super
Ewelina45 01.12.2011 10:16
pycha musi byc
mala2021 23.11.2011 10:38
spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak