Lekka sałatka na kolację.

Lekka sałatka na kolację.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty pekińskiej

    30 dag
  • wędzone udko z kurczaka

    1 szt
  • czerwonej fasolki

    1/2 puszki
  • kiełków (ja użyłam kiełków brokuła)

    5 dag
  • oliwy z oliwek

    4 łyżki
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • rzodkiewka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę opłukać, drobno poszatkować, lekko osolić i wygnieść ręką. Odstawić. Udko kurczaka wędzonego pokroić w kostkę (ja odrzuciłam skórę z mięsa), rzodkiewki zaś w cienkie półplasterki. Fasolę osączyć z zalewy i opłukać. Kiełki także przelać zimną wodą i osączyć. Ogórki pokroić w ćwierćplasterki.
Kapustę lekko odcisnąć z soku,który się wydobył.
Wsypać wszystkie składniki, doprawić pieprzem cytrynowym i polać oliwą z oliwek. Wymieszać i schłodzić 10 minut, aby składniki lekko się \"przegryzły\".

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

13.07.2012 12:52
pychotka

Wafelek2601

17.05.2012 18:04
pyszna sałatka

maciek7

02.07.2011 11:43
pycha

eli_555

20.12.2010 23:28
pyszna sałatka

Justyna223

24.10.2010 14:40
pyszna i zdrowa

wedith1

19.09.2010 10:23
Super, na kolację to tylko takie sałatki!

misia53

18.09.2010 18:49
Jak lekka to ja poproszę .

wiola333

06.08.2010 17:30
pyszna i lekka

SmacznaPyza

29.07.2010 16:52
świetna! smaczna i pożywna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat