Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto brzoskwiniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń waniliowy 2
Puszka brzoskwiń
cukier 2 łyżki
śmietanka 30 % 0,5 litra
herbatniki
polewa czekoladowa
Żelatyna wieprzowa Prymat
sok brzoskwiniowy 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe

Biszkopt-białka ubijamy z cukrem,dodajemy mąkę,żółtka,proszek do pieczenia,powoli mieszając.Pieczemy 25min w 170stopniach.Po ostygnięciu układamy brzoskwinie.
Krem-budynie gotujemy na 2 szklankach soku i 1 szklance zalewy z owoców,gorący wylewamy na biszkopt z owocami.
Bita śmietana-śmietankę ubijamy,żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody i dodajemy do śmietany.Chwilę czekamy aż zgęstnieje i wykładamy na budyń.
Na to układamy herbatniki i polewamy polewą czekoladową.Jedno z najsmaczniejszych ciast:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 02.03.2011 09:36
świetne
jarek4 15.11.2010 18:56
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak