Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 kg
boczek 5 dag
sól do smaku
mąka łyżka
oliwa 2 łyżki
cebula 2 sztuki
pomidor 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka w sosie pomidorowym

Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić, nie wylewać wywaru. Drobno siekane cebule smażyć na gorącej oliwie, a kiedy nabiorą złocistego koloru, dodać bekon krajany w kostkę. Przykryć i dusić na wolnym ogniu do zarumienia. Dodać pomidory obrane ze skórki i bez pestek. Posolić, po 5 min. posypać mąką i rozmieszać. Wrzucić odcedzoną fasolkę, wymieszać wszystko i wlać pół szklanki wywaru z fasolki. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Podawać na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak