Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebule nadziewane parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 12 dag
cebula 4 sztuki
parmezan 6 dag
masło 2 dag
jajko 1 sztuka
natka pietruszki łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cebule nadziewane parmezanem

Na wpół ugotowane w posolonej wodzie cebule przeciąć wzdłuż na połówki. Z połówek wydrążyć 2/3 miąższu, posiekać go i wymieszać z mielonym mięsem, wcześniej zrumienionym na maśle. Do tak przygotowanej masy dodać sól, pieprz, parmezan, pietruszkę, jajko i wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Uzyskanym w ten sposób nadzieniem wypełnić połówki cebul, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, pokryć płatkami masła, przyprawić solą i posypać tartą bułką. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 150oC przez 20 minut. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak