Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
mięso mielone
cebula
czosnek
oliwa
sól
pieprz
natka pietruszki
chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Cukinię przekrajamy wzdłuż, wydrążamy łyżeczka miąższ, i blanszujemy kilka minut w osolonej wodzie.

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek oraz posiekany miaższ z cukinii. Dodajemy mięso mielone, mieszamy, doprawiamy, solą, pieprzem i chilli i dusimy kilka minut, na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Gotowym farszem nadziewamy cukinie i zapiekamy kilka minut w nagrzanym do 200 C piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 04.12.2013 09:19
pasuje na grilla
mikrusiak 22.11.2011 13:01
polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak