Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z porami i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawałki kurczaka 1 kg
pieczarki 20 dkg
por 1/2 szt
tymianek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z porami i pieczarkami

Umyte kawałki kurczaka osuszamy, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Smażymy na oleju na rumiano. Dodajemy pokrojone pieczarki i pory, smażymy chwile, potem podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 24.11.2011 15:32
super
Wacław 23.11.2011 10:37
bardzo smaczny obiadek,lubie to !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak